Ana Díaz-Plaja Taboada

Literatura femenina.

http://www.ub.edu/dll/professorat/diaz-plaja-taboada-ana

Professora Titular d'Universitat

Doctora en Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona (2008), en el programa de doctorat Ensenyament de Llengües i Literatura. Títol de la tesi: Claves de análisis de las novelas para niñas: valoración historica y literaria. Director de la tesi: Dr. Antonio Mendoza Fillola.
Procedent del Seminari de Castellà (del qual formava part des de l'any 1977), s'incorporà al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura en el moment de la seva constitució, l'any 1986, i en formà part fins al mes d'agost de 2013 en què passà a la situació de jubilació voluntària.
Membre del grup de recerca FRAC, forma part com a directora de tesis del Programa de Doctorat en Didàctia de la Llengua i la Literatura.

Àmbits d'especialització docent i de recerca:
Literatura infantil i juvenil
Didàctica de la llengua i la literatura a l'Educació Primària

 

http://www.casadellibro.com/libro-escrito-y-leido-en-femenino-novelas-para-ninas/9788484278146/1865988

Ana Díaz-Plaja Taboada és doctora per la Universitat de Barcelona. Es profesora de la Facultat de Formació del Professorat de la UB. Es miembro de los grupos de investigación FRAC y POCIÓ (UB) y del Observatori de Lectura de la UB. Entre sus publicaciones están los libros Escrito y leído en femenino: novelas para niñas; Literatura comparada. Propostes de treball; Fantasiant amor. L'amor en la literatura de tots el temp; Ensenyar literatura a secundària. La formació de lectors crítics, motivats i cultes. Todos escritos conjuntamente con Glòria Bordons.

http://literatura.gretel.cat/es/autor/ana-diaz-plaja

Mediadors i lectors avui. Conferència Ana Díaz-Plaja
https://www.youtube.com/watch?v=WTUvmmYC06M