Isabel Ruiz Mallen

 


. Isabel Ruiz Mallen, ha fet 6 anys de treball de recerca a México i ens presentarà la seva experiència a Itxuacán (em sembla que es diu així), una comunitat on els indígenes són propietaris i gestors dels boscos que exploten per viure. Es tracta d'una societat que es gestiona amb la participació dels comuneros, i que es preocupa per la sostenibilitat del seu projecte, ja que els joves ignoren i menyspreen les tasques que els adults duen a terme. La Isabel ha organitzat i investigat un programa participatiu de formació.

Curriculum vitae

Llicenciada en Ciencies Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al 2002, es va titular de la Maestría en Ciències Biològiques a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) al 2005.

Actualment està finalitzant la redacció de la tesi en el Doctorat en Ciències Ambientals a la UAB. El seu treball d’investigació consisteix en l’estudi del procés d’aprenentatge participatiu dels joves d’una comunitat indígena mexicana sobre la gestió dels recursos forestals comunals. Té experiencia en investigacions sobre els coneixements, percepcions i actituds ambientals de la població en diferents contexts, així com en el disseny i avaluació de programes d’educació ambiental, i també en la docència.

Ha publicat dos articles en revistes de recerca d’àmbit internacional (Journal of Biological Education, International Social Science Journal), dos capítols en llibres acadèmics i és coautora d’un llibre de divulgació. A més, està treballant com a becària en la web de divulgació científica Recerca en Acció de l’Agència de Gestió de Recursos Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya.