Lluïsa Jover

Títol: "Art i erotisme"

 

http://www.lluisajover.com/


http://hipatia.uab.es/exposicions/gravats/joverpresentacio.htm

Lluïsa Jover i Armengol va néixer a Barcelona el 1942. És Llicenciada en Belles Arts i il·lustradora i gravadora. Actualment és Professora Titular de Dibuix a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona

En el camp de la docència ha treballat en Escoles, Instituts, a la Universitat de Barcelona i des de 1975 treballa a la UAB com a professora Titular de Dibuix a la Facultat de Ciències de l'Educació.
Paral·lelament col·labora en un grup de recerca sobre la "Comprensió de l'espai a partir de les obres del Museu Nacional d'Art de Catalunya".
Treballa en el "Projecte d'ambientalització " de la Facultat de Ciències de l'Educació en format de CD-ROM.

Ha donat cursos, seminaris, mestratges, etc, a l'estat espanyol i a l'estranger sobre temes de Didàctica de les Arts Plàstiques, Dibuix, Pintura, Escultura, Il·lustració, Tècniques Gràfiques i d´Impressió...etc.

Ha estat Membre de grups d'Art i Creació, jurats d'Il·lustració, Congressos de Cultura Catalana, Teatre Premi Sebastià Gasch, Editorials i altres entitats culturals. Coordinadora i Comisària de Cicles de Conferències sobre temes de Cultura, Art i Gastronomia.

Autora de llibres i articles a revistes de contingut didàctico-pedagògic en el camp de Educació Artística i les seves Tècniques.
Cal destacar "Expressió Plàstica. Guia didàctica" Ed.Teide Barcelona 1973, "Técnicas de impresión en la escuela" amb Carme Sala. Ed.Avance. Barcelona 1975

Autora i il·lustradora de llibres sobre la cuina llaminera.
Cal destacar "Pastissos d'aniversari" Ed. Pirene. Barcelona 1996, "Pastissos sense forn" Ed. Pirene.
Barcelona 1996 etc.

Il·lustradora de llibres per adults, juvenils i infantils. Col·labora amb les editorials: Enciclopèdia Catalana, Pòrtic, La Galera, Teide, Alfaguara, Argos-Vergara, Dinsic, Edhasa, Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Ed. 62, Cruïlla, Onda, Baula, Proa, etc.

Col·labora amb els escriptors: Félix de Azúa, Glòria Baliu, J.M Benet i Jornet, Brice Echenique, Ricard Creus, Miquel Desclot, Aurora Diaz-.Plaja, Teresa Duran, Antonio Gala, Gabriel Garcia Márquez, Enric Larreula, Néstor Luján, Carme Riera, Francisco Umbral, Francesc Parcerisas, Manuel Vázquez Montalbán ...etc.


Cal destacar els llibres: "Fideuet i la maldat amb potes" amb text de J.M. Benet i Jornet. Ed. Hymsa. Barcelona, 1983, "El gos i l'oreneta" amb text de Ricard Creus. Ed. Argos-Vergara. Barcelona, 1984, "El faisà tornasol" amb text de C.A. Jordana. Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Barcelona 1988, " El largo viaje del mensajero" amb text de Félix de Azúa. Ed. Antártida. Barcelona 1992, "La cançó més bonica del món" amb text de Miquel Desclot. Ed. La Galera. Barcelona 1998, "El señor de los bonsais" amb text de Manuel Vázquez Montalbán. Ed. Santillana, Madrid 1999... etc.

Com a il·lustradora i grafista col·labora en diaris i revistes: El País, La Vanguardia, Avui, Offarm, Jano, Perspectiva Escolar, Clij, Cavall Fort. Institucions: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de l'Hospitalet, Corporació Metropolitana de Barcelona, Fundació Catalana de la Síndrome de Down, Institut Català de la Salut...etc.
Cal destacar els treballs de dissenys, maquetes, programes, cartells, logotips, imatges corporatives...etc.

En el camp dels mitjans audiovisuals, realitza una sèrie curts metratges "Ai l´ou, ai l´ou" en cinema d'animació per a TV3 i Mascotes per a programes.
Coautora de la sèrie "Taller de plàstica, el joc de mirar" en format vídeo amb TV3.

La recerca en el camp de l'art es manifesta en les exposicions individuals i col·lectives d'il·lustracions, gravats, objectes amb tècniques mixtes a l'estat espanyol i a l'estranger.
Des de 1992 experimenta sobre vidre, porcellana, roba, planxes metàl·liques i últimament està preparant una col·lecció d'Escultures Útils en ceràmica amb la ceramista Madola.

Ha obtingut premis i ha estat seleccionada per diverses entitats: Consell Català del llibre per a infants, Finalista Premi Apel·les Mestres, Mascota Saf de la UAB, Unicef Barcelona 92, Laus de Bronze FAD, ExpoHogar, AlfaMùltiple93...etc.